perjantai 14. joulukuuta 2012

Toimintakertomus 2012

AVOry Arjenhallinnan monikulttuurinen naisten yhdistys,
Home Economics Multicultural  Women’s Federation
Toimintakertomus 2012
AVOry:n toiminta on jatkunut  toimintasuunnitelman mukaisesti 2012. Perustamisvuoden 2010 mainostaminen ja aktiivinen yhteydenotto ja esilläolo 2011 tuotti vuodelle 2012 paljon lisää toimintaa. Kiitos perustajajäsenelle Ali Abdirahmanille,. Hänen verkostonsa  naiset ovat  jatkaneet erittäin aktiivisesti AVOryn toiminnassa.
Viimeisin toteutunut  ohjelma on sanataidekurssi lasten ja nuorten ohjaajille Helina Rautavaaran museossa marraskuussa 2012. Ks kuva Opetetut ohjaajat pitävät satutunteja Entressen kirjaston lasten osastolla.
Helinä Rautavaaran museon kanssa järjestettiin naisten päivän monikulttuurinen tapahtuma 8.3. kunniaksi. Tarjottava ruoka tehtiin yhdessä AVOryn  somalialaiset rouvat kotona, Trapesassa  irakilaiset perinneruoat ja suomalaiset kakut . Monenlainen yhteinen ohjelma, juhlapuhe, ruokailu, kollaasien teko ja hennamaalaus huipentui yhteiseen erikulttuurien tanssiin.
 Keväällä oli kolmen kerran perheen terveydenhuollon kurssi somaliksi ja suomeksi Trapesassa ja Matinkylän asukastalossa. Erityisesti perehdyttiin naisten hygieniaan ja ympärileikkaus teemaan.
Kesällä  2012 kasvatettiin vihanneksia,  sipuleita,  perunoita, hernettä, kaalia, kurkkuja , kurpitsoita  ja kukkia omalla kasvimaalla Kauklahdessa kahdella palstalla. Syksyllä palstat kalkittin. Ks Kuva
Helinä Rautavaaran museon kanssa valmistettiin suurta Somali häiden tutkimusta ja koottiin aineistoa kansainvälisenä naisten päivän  8. maaliskuuta tapahtumaa varten.  Juhla onnistui erinomaisesti. Apuraha saatiin Espoon Kulttuurilautakunnalta ajoissa sitä varten. Ks kuvia
Kansainvälisen kattojärjestön IFHE:n kongressissa Melbournessa heinäkuussa oltiin näyttävästi esillä. Sihteeri Leena sai Agronomiliitolta matkaan apurahan.
Koko vuosi on kokoonnuttu  Trapesassa  keskiviikoisin kello 11-14 ja Matinkylässa Asukastalossa maanantaisin kello 11-14. Erityisesti Somalien käyttämien leninkien, aluspukujen ja halattien ompelemista varten käsityön tekemisen mahdollisuus ja ompelukoneen käytön opastus on ollut tärkeää, koska vaatteita ei saa Suomesta valmiina ja korjausompelu on myös korvaamaton apu. Juttelu ja teen juonti on mentaalista hyvinvointia  kun pikkulapset voivat olla mukana  Kuva .KUVA Omia leivonnaisia on tuotu muidenkin maisteltavaksi.
Entressen kirjaston EntiKäs tapahtumaan on  osallistuttu miten on éhditty
Keväällä käytiin baletissa vastavuoroisesti Suomalaiseen kulttuuriin tutustumassa
Ei tässä varmaan kaikki,  mutta lisätään yhdessä kokouksen aikana.
Muistiin merkitsi 30.11.2012
Leena Savisalo sihteeri

1 kommentti:

 1. TäydAVOry Arjenhallinnan monikulttuurinen naisten yhdistys,
  Home Economics Multicultural Women’s Federation
  Toimintakertomus 2012
  AVOry:n toiminta on jatkunut toimintasuunnitelman mukaisesti 2012. Perustamisvuoden 2010 mainostaminen ja aktiivinen yhteydenotto ja esilläolo 2011tuotti vuodelle 2012 paljonlisää toimintaa. Kiitos perustajajäsenelle Ali Abdirahmanille. Hänen kielen kääntämisensä avulla alkoi AVOry. Somalinaisten verkoston naiset ovat jatkaneet erittäin aktiivisesti AVOryn toiminnassa.

  Keskitalvella 2012 oli Somali kulttuuritapahtuma Sellon ja Entressen kirjastoissa. Outi Korhosen ja opetusministeriön sanataidekurssin satoa esiteltiin. AVOry n naiset tekivät keppikameleita Helinä Rautavaaran museossa. Niillä ratsastettiin ja laulettiin kameli- ja hevoslauluja Sellon ja Entressen kirjastojen lasten osastoilla AVOryn ohjauksella. Entressen kirjastossa esiteltiin somali naisten pukuja. Sambuuseja ja muita herkkuja tekivät AVOryn rouvat
  Viimeisin toteutunut ohjelma on jatkoa. Ja ison opetusministeriöltä saadun apurahan ansiosta sanataidekurssi toteutuu lasten ja nuorten ohjaajille Helina Rautavaaran museossa marraskuussa 2012. Ks kuvat Opetetut ohjaajat pitävät satutunteja Entressen kirjaston lasten osastolla ja Sellon kirjastossa.
  Helinä Rautavaaran museon kanssa järjestettiin naisten päivän 8.3. monikulttuurinen tapahtuma WeeGee talossa. Tarjottava ruoan tekivät AVOryn somalialaiset rouvat kotona ja irakilaiset perinneruoat Trapesassa ja suomalaiset kakut kotona. Monenlainen yhteinen ohjelma, juhlapuhe, ruokailu, kollaasien teko ja hennamaalaus huipentui yhteiseen erikulttuurien tanssiin. kuvia. Muutamat menivät Yliopiston juhlasaliin UNWomenin järjestämään naisten päivän tapahtumaan. Siellä puhui mm presidentti Tarja Halonen. Videolta nähtiin Unifemin perustajan Helvi Sipilän puhe.
  Monikulttuurista ja Suomeen kotoutumisen edistymiseksi käytiin 7.3. Suomen kansallisoopperassa katsomassa baletti Coppelia ja toisen kerran Trapesan kanssa myöhemmin. Kuvia
  Keväällä oli kolmen kerran perheen terveydenhuollon kurssi somaliksi ja suomeksi Trapesassa ja Matinkylän asukastalossa. Erityisesti perehdyttiin naisten hygieniaan ja ympärileikkaus teemaan.
  Kesällä 2012 kasvatettiin vihanneksia, sipuleita, perunoita, hernettä, kaalia, kurkkuja , kurpitsoita ja kukkia omalla kasvimaalla Kauklahdessa kahdella palstalla. Syksyllä palstat kalkittin. Paljon kuvia.
  Helinä Rautavaaran museon kanssa valmistettiin suurta Somali häiden tutkimusta ja koottiin aineistoa kansainvälisenä naisten päivän 8. maaliskuuta tapahtumaa varten. Juhla onnistui erinomaisesti. Apuraha saatiin Espoon Kulttuurilautakunnalta ajoissa sitä varten. Ks kuvia
  Kansainvälisen kattojärjestön IFHE:n kongressissa Melbournessa heinäkuussa oltiin näyttävästi esillä. Sihteeri Leena Savisalo sai Agronomiliitolta matkaan apurahan.
  Koko vuosi on kokoonnuttu Trapesassa keskiviikoisin kello 11-14 ja Matinkylässa Asukastalossa maanantaisin kello 11-14. Erityisesti Somalien käyttämien leninkien, aluspukujen ja halattien ompelemista varten käsityön tekemisen mahdollisuus ja ompelukoneen käytön opastus on ollut tärkeää, koska vaatteita ei saa Suomesta valmiina ja korjausompelu on myös korvaamaton apu. Juttelu ja teen juonti on mentaalista hyvinvointia, kun pikkulapset voivat olla mukana. Omia leivonnaisia on tuotu muidenkin maisteltavaksi.
  Entressen kirjaston Entikäs tapahtumaan on osallistuttu tiistai-iltaisin miten on ehditty.
  Kesällä oli naisten ja lasten kesäleiri Ikaalisten Kauppilassa. Sen järjesti Trapesa. Mukana oli myös muutama AVOryn äiti pikkulapsineen. Sanataidekurssiin osallistuneet tytöt ohjasivat lasten leikkejä. Leena oli suomalaisena mukana kolme päivää. Kuvia.
  Ei tässä varmaan kaikki, mutta lisätään yhdessä kokouksen aikana.
  Muistiin korjasi 6.2.2013
  Leena Savisalo
  AVOryn sihteeri

  VastaaPoista