perjantai 4. maaliskuuta 2011

AVOry Arjenhallinnan monikulttuurinen naisten yhdistys

AVO ry on perustettu 19.2. kansainvälisen kotitalouden päivän kunniaksi
                 International Home Economics Day 21 helmikuuta 2010.
Yhdistyksen tarkoitus on laajentaa joka päiväisen arjehallinnan tietoa ja taitoa
monikulttuuristen naisten parissa. Yhdistyksen kotipaikka on Espoo.

> Hei
> AVO ry juhlistaa kansainvälistä naisten päivää
>  - Helinä Rautavaaran múseossa 8 päivä TORSTAINA
>    monikulttuurisella tapahtumalla alkaen KLO 13

> Se jatkuu aina iltaan kello 18. TERVETULOA
> Espoon Museo Emmaan Ahertajantie Tapiolassa
>
>  - KESKIVIIKKONa  7. 3. AVOry tarjoaa Trapesan kanssa yhdessä
>    Baletin "Coppelia"
>    Helsingissä Suomen Kansallisoopperassa
>    Helsinginkatu 58, Mannerheimintien kulmassa.
> .Esitys alkaa baletin esittelyllä kello 18.15 . Näytös alkaa kello 19.
> Lippuja on rajoitetusti. Soita tai varaa sihteeri Leenalta.
>  .
> Terv
> Leena Savisalo, sihteeri
> gsm 0505 822 341
> <leena.savisalo@gmail.com>
>




International Federation of  Home Economics järjestössä <www.ifhe.org>. Vastaamme mielellämme Yhdistystä koskeviin tiedusteluihin. Jäseneksi voi liittyä ottamalla yhteyttä sihteeriin Leena ja puheenjohtajaan..Suado. Jäsenmaksu on 7 euroa . Tilin numero  AVOry Nordea FI 7014283 000219580. Muista oma nimesi ja maininta jäsenmaksu. Toimintasuunnitelma ensi vuodeksi 2012  Jatkamme tapaamistamme keskiviikkoisin kello 11- 14 Trapesassa Kotikyläntie 7 Espoon keskustan lähituntumassa. Trapesassa toimimme monin tavoin meidän naisten ehdoilla. Käsitöitä, ruoan oppimista, terveydenhoitoa. Syksyn 2011 toiminnassa on jäsentynyt toivotuksi toiminnaksi liinavaatteiden ompelu. Suurissa perheissä lakanoita, tyynyliinoja ja pyyhkeitä tarvitaan. Suoraa ommelta on myös verhojen ompelu. Päällysvaippojen ompeleminen erivahvuisista kankaista on tarpeellinen taito, koska Suomessa ei niitä saa teollisisesti valmistettuina. Kutominen / neulominen on edelleen tarpeen kaulaliinat, sukat, hanskat, puserot, neuletakit... Ompeleminen on kapioitten tekemisesta arjen hallinnan ohjelmassa. Helinä Rautavaaran kanssa yhteinen projekti on hääjuhla. Perhe tarvitsee erilaisia kapioita, jpita morsian Suomen perinteessä on valmistanut kotia varten. Toinen perheen juhlaan sopiva arkeen liittyvä on rotinat. Lapsen syntyessä on ollut perinne viedä äidille vauvankatsojaisissa leipä, pullaa tai muuta ruokaa vastasyynnyttäneen äidin avuksi. Karjalaisten pakolaisten evakkojen mukana tuli sana "rotinat". Ruoan valmistamisen opettelu jatkuu, kevään 2011 ohjelman tapaisesti. Keväällä lumien sulettua ja maan lämmetessä mennään kasvimaalle oppimaan maan mukkausta ja kasvien kylvämistä. Jo aikaisin keväällä pidetään taimen kasvatus oppitunti. Trapesassa ellei saada muuta toimitilaa. Vauvoja syntyy keväällä perinteisesti Suomessa. Tähän liittyy rotinat ja sänkyvaatteet. KELAn vauvantarvike pahvilaatikko voidaan sisustaa vauvan söpöksi vuoteeksi. Uimakoulu alkaa joulun jälkeen Olarin uimahallissa Mielen tasapainottamiseksi raskauden jälkeen menemme uimaan. Moni varmaan osaa uida, mutta uimakulttuuri suomalaisessa uimahallissa on hauskaa vertailua omaan vanhaan tuttuun. Järviä Suomessa riitää, joten niiden rannoista ja vaaroista ja jokamiehen oikeuksista pitää kertoa. Toinen kerhotila Matinkylässä tarvitaan kiireesti.
Kasvimaapalstalla nro 8 ja 91  Kauklahdessa on keväällä maan käännön.  Sinne mennään saappailla. 'Omalla työllä saa sieltä ruokaa. Soita Leenan kännykkään +358 505 822 341, kun perheellesi sopii tulla.   Vapaaehtoista ruoan tuotantoa pienen palkan / asumistuen / työttömyyskorvauksen / lapsilisän jatkoksi AVOn kasvimaa ruokakasvien kasvattamisen óppiminen kesällä 2012. Nälkä voi yllättä myös Suomessa. Näitä taitoja on tarkoitus käyttää kuivuudesta kärsivässä Afrikan sarvessakin, kun vesi lankeaa kastelemaan maata.
                 Toimimme koko Espoon alueella. Tapaamme myös Entressen kirjastossa ja jäsenten kodeissa. Teemme yhteistyötä  muiden muassa Espoon kaupungin, Tuomarilan Marttojen (ei vielä Soukan Martoissa), Mannerheim-liiton, Suomen somaliyhdistyksen, SPR:n, Entressen kirjaston, Aalto yliopiston, Espoon koulujen,  UNWomen'in kanssa.  Hää projekti juhlistaa ja on kerännyt joukon AVOlaisia Helinärautavaaran museoon työharjoitteluun. Tarkoituksena on jatkaa yhteistyötä Helina -museon kanssa erilaisissa projekteissa. EMMAan  Hääjuhlan järjestäminen. Käsityötaitojen kehittäminen, ompelua ja suomea. Arjenhallinta,  mielen tasapaino, asettuminen taloksi tässä maassa, Suomessa ihan tavallisten taitojen vuorovaikutuksella on AVO ryn tarkoitus ja seuraavan kauden toimintasuunnitelmassa.       Entressen kirjastossa teemme käsitöitä Entkäs- tapahtumassa maanantaisin klo 11- Entressen kanssa kehitetään uutta arjenhallinnan tapahtumista. .Kasvimaalle pääsee helposti tietä pitkin autolla ja kävellen Kauklahden asemalta, bussien 165, 213, 18 ja 61 pysäkeiltä Kauklahdessa.           Vastaamme mielellämme Yhdistystä koskeviin tiedusteluihin.  Jäseneksi voi liittyä ottamalla yhteyttä sihteeriin ja puheenjohtajaan.. Jäsenmaksu on 7 euroa . Tilin numero  AVOry Nordea FI 7014283 000219580. Muista oma nimesi ja maininta jäsenmaksu.
Puheenjohtaja on Suado JAMA,
Varapuheenjohtaja Bilan JAMA
Sihteeri Leena SAVISALO
 <leena.savisalo@gmail.com>  kännykkä 050 5822 341

2 kommenttia: