keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Syksyn kielikurssi on lähtenyt innokkaasti käyntiin. Omnian / työväenopiston kurssina. AVOryn viiden oppilaan kiintiö ei ole täyttynyt. halukkaita ei sitten tullutkaan. Toivottavasti heikosti suomea osaavat ja kuitenkin jo vuosia sitten Suomeen tulleet ovat löytäneet muun väylän kielitaitonsa vahvistamiseksi. Osallistumismaksu ei ollut ongelma. Espoon kaupunki ei antanut avustusta, mutta on muitakin rahoittajatahoja. Teemu Haapala varmasti antoi vinkkejä. AVOrylläkin on yhteistyötahoja.
Kielikurssi on kuitenkin aktiivinen.
 Lapsenhoidon on AVOry hoitanut kiitettävästi kaksi kertaa viikossa, kuten sovittiin. Ehkä kurssille voi tulla osallistumaan vieläkin, jos osaa vähän suomea, jolloin pääsee kiinni keskelle kurssia.
Tervetuloa kysymään Omniasta ja Laura opettajalta.

Muuta toimintaa talveksi on vapaaehtoinen osallistuminen Entressen kirjaston moniin harrastuksiin. Italian keittiö kurssit ovat täynnä. Marttojen säilömiskurssi iltaan olisi mahtunut.  Entikäs tiistaisin ja PAJA käsityö teknisesti on vapaa kaikille. Keskiviikon klo 10-12 lukemisen oppimisen kurssi jatkaa edelleen Sinisessä huoneessa.
Lasten satujen lukemiseen tai kertomiseen somalin kielellä ei ole löytynyt vapaaehtoista.
Suomeksi ja ruotsiksi luettuja satuja voi kuunnella kielen taidon kartuttamiseksi. Arkkitehti Kaisa jatkaa väitöskirja-aineistonsa kertyttämistä Entressessä ja Filokseniassa. Ottakaa kiinni kun haluatte osallistua tieteen tekemiseen aineistona.

Kasvimaa on niitetty Brunsteninkujalla. Ohdakkeet ehtivät vallata vihannesmaamme, kun se oli niin hyvin lannoitettu ja kuitenkaan kukaan ei ehtinyt sinne viljelemään 2015.  Ensi vuonna uudelleen.
Monivuotiset voi istuttaa nyt, esimerkiksi valkosipulit. Ottakaa yhteyttä Leenaan.

Kansainvälinen toiminta kattojärjestön IFHE;n kanssa vilkasta.
Nuoret rouvat toimivat myös tahollaan aktiivisesti Espoossa.
Hyvää syksyä
t. Leena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti