keskiviikko 13. toukokuuta 2015

AVO ry Arjenhallinnan monikulttuurinen naisten yhdistys

Uusimmat tapahtumat voi lukea face bookista, jota ylläpitävät Espoon keskustan aktiiviset paikallistoimijat.  toukokuusta 2015 lähtien.

Lasten ja äitien retki on tulossa. Sen rahoittaja on Espoon kaupunki 2015. Naisten virkistyleiri tai -viikonlopusta on saatu neljä tarjousta. Päätös ja toineenpano on Espoon keskustan toimijoiden hallussa. Ks FB. Espoon kaupungin rahoitus.

Suomenkielenkurssi yhdessä Omnian/Espoon työväenopiston kanssa alkaa elokuussa. AVOryllä on viiden oppilaan kiintiö. Ilmoittautuminen Omnian ohjelman ohjeiden mukaan. Lapsenhoidosta vastaa AVOry. Kurssi kestää joukuun puoleenväliin. kaksi kertaa viikossa, maanantai ja torstai klo 10-12 Yhteensä 26 kertaa Paikka Jukeboksi Éntressen kirjastossa. Vähinttään 10 korkeintaan 12 oppilasta, jotta kurssi toteutuu. Osallistumismaksuun haetaan avustusta. Kurssin yhteyshenkilö on Suwees ja ohjelmassa mainittu kurssin opettaja. .


AVO ryn vuoden 2015 toimintasuunnitelmasta on toteutunut naisten päivä ja äitien virkistys leiri.

- Kansainvälistä Naisten päivää vietettiin  Entressen kirjaston Jukeboksissa jo lauantaina ennen varsinaista "päivän päälle" 8.3. juhlimisen päivää.

- Naisten virkistäytymisleiri pidettiin hotelli viikonloppuna Långvikissa Kirkkonummella.
 Illallinen.yhdessä naisten kesken.  Sen jälkeisen  rauhallisen yön nukkumisen tarjosivat ystävät ja isät perheenäideille. Lapset olivat hyvässä turvallisessa hoidossa kotona  ja yökylässä.   Aamulla saatiin äitien päivän aamiainen ja aamusauna hotellissa
 Kotiin ajettiin virkistyneinä iltapäivällä. äitienpäivänä. Virkistysviikonlopusta on kuva ja selostus kattojärjestön IFHEn kesäkuun tiedotelehdessä. <www.ifhe.org> Newsletter /June
.
Ompelukerhon oli tarkoitus jatkua keväällä 2015. Vakituista ohjaajaa silloin löytynyt.
Kesällä on tatkoitus pitää virkistysleiri äideille ja lapsille yhdessä.
Hygieniapassin koulutus oli tammikuussa Entressen kirjaston Sinisessä huoneessa. Neljä osallistujaa, jotka eivät vielä ole osallistuneet tenttiin.

Suomalaiseen kouluruokaan tutustumisen kurssi on pidetty Matinkylässä. Johanna ja Camilla. Afganilaisille oli ensimmäinen alkuvuodesta.

Lapsille on ollut läksykerho kaksi kertaa viikossa, ohjaajaksi kaavailttin Mikkoa.

Tytöille  8-12 vuotiaille suunniteltiin uimakerhoa. Hawo kokoaa ryhmän Kuninkaantien uimahalliin

Lapsille satujen kertomista entisen 2013 tapaisesti Entressen kirjaston lastenosastolla. Bilan?
Perhetapahtuma urheilun merkeissä syksyllä 2015.

Eid -juhla päivä tapahtuma naisille ja lapsille.

Uusi  johtokunta vastaa uudesta ohjelmasta.

AVOry on osallistunut  keväällä 2015 FIN IFHEn kiertotalous seminaariin Nordisk Kulturkontakt kirjaston tiloissa Kaisaniemenkatu 9.
AVOry on kansainvälisen IFHE järjestön organisaatiojäsen. <www.ifhe.org>.  AVOry esitteli toimintaansa näyttelypöydällä seminaarissa.
Perinteisesti Espoon kaupungin kasvimaa nro8 on  AVOryn käytössä Brynsteninkujalla Kauklahdessa..
Paikan käytöstä eli palstan jakamisesta halukkaiden käyttöön pitää sopia Leenan kanssa.
Päivitretty 26.5.2015


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti